Buikafgietsel

Wil je een speciale herinnering aan die hele ronde buik? Wil je later nog even terugkijken naar hoe groot hij eigenlijk was? Of je kindje later laten zien waar hij of zij in zat? Dan is een buikafgietsel misschien een mooi idee. Een buikafgietsel kan net als een lifecast helemaal in detail met jou en je partners handen erbij bijvoorbeeld of je kan ervoor kiezen om het buikafgietsel creatief te laten versieren.

 

Werkwijze

Allereerst bespreken we jouw wensen. Wat voor een afgietsel wil je graag? Wil je hem in detail, wil je hem beschilderd/versierd? Dit moet ik van te voren weten, omdat de werkwijze afhangt van jou keuze.

Kies je voor een afgietsel in detail, dan gaan we hem afgieten met alginaat en gipsverband. Dit is 100% veilig voor jou en jouw kindje. Eerst smeer ik het alginaat gemengd met lauwwarm water (dit wordt ook gebruikt om in te happen bij een orthodontist) op jouw buikje. Dit laten we uitharden (dit duurt ongeveer 5 à 10 minuten, dit ligt aan de temperatuur van het water wat jij fijn vind om op je buikje te krijgen). Daarna maak ik er een kap omheen van gipsverband (dit gaat dus niet op de buik maar over het alginaat hier voel je dus niks van). Daarna is het afgieten klaar en kan ik in het afgietsel gips gieten om zo jouw buikbeeld te maken. Dit proces doe ik verder thuis. Na 2 weken ongeveer is het klaar om een mooi plekje bij jou thuis te geven!

Kies je voor een afgietsel die versierd mag worden? Dan ga ik een afdruk van je maken met gipsverband. Let op! Dit wordt nooit direct op de huid aangebracht. Veiligheid van de mama en het kind staat voorop bij mij! Als dat afgietsel is gemaakt neem ik hem mee naar huis, verstevig ik hem en versier ik hem naar wens met bijvoorbeeld kant, een beschildering of mozaïek. Na 3 weken ongeveer is het klaar om een mooi plekje bij jou thuis te geven!