Lifecast

Laat een mooie lifecast maken van misschien wel de handen van een dierbare, je geliefde of de kleine handjes en/ of voetjes van je pasgeboren baby’tje. Het is hoe dan ook een bijzonder beeld. Als je een lifecast wil laten maken krijg je een exacte replica in gips of giethars. Dit zorgt ervoor dat alle details erin blijven staan, alle lijntjes, rimpeltjes, de nagels noem maar op. Je kunt een beeld maken van een hand, maar ook van meerdere handen samen net wat jou wensen zijn.

 

Werkwijze

We bespreken eerst wat voor een beeld je wilt hebben. Bijvoorbeeld als je een beeld van je twee handen samen wilt. Hoe wil je de handen hebben? Wil je de handen hand in hand hebben, wil je ze los van elkaar, wil je ze graag op een sokkel en in welk materiaal wil je ze hebben? Dit zijn vragen die we vooraf gaan bespreken. Het heeft namelijk betrekking op de kosten en die wil ik vooraf graag duidelijk voor je hebben. De goedkoopste optie is de handen niet op een sokkel en in wit gips. Wit gips is erg mooi en je ziet duidelijk alle details. Giethars is wat duurder, maar wel duurzamer. Het is minder kwetsbaar, lichter en je hebt nu ook de keuze om het beeld in kleur te laten maken. Denk aan brons, goud, zilver enzovoort. Als je hem graag ook op een sokkel wilt komen daar ook kosten bij, maar ook hierin heb je keuzes.

Als dat allemaal duidelijk besproken is kom ik bij jou/jullie thuis om het afgietsel te maken. Het afgietsel wordt gedaan met alginaat. Dit is helemaal veilig (het wordt zelfs gebruikt om je tanden in af te happen bij de orthodontist). Ik meng het alginaat aan met warm water, zodat het een sneller werkproces krijgt. Dit giet ik in een emmer en daar steek je je handen in of smeer ik om je handen heen. Het uitharden van het alginaat duurt ongeveer 5 minuten. Daarna is jou aandeel alweer klaar en ga ik thuis verder aan de slag om jou beeld helemaal naar wens te maken. Na ongeveer 2 à 3 weken is het beeld klaar om een mooi plekje te geven!